مزیت رقابتی در ایده های کسب و کار

مزیت رقابتی در ایده های کسب و کار

رقابت بین کسب و کارهای مختلف زیاده و جذب مشتری در این شرایط کار راحتی نیست، اما اگر در ایده کسب و کار خودتون چندین مزیت رقابتی هم داشته باشین، اونوقت جذب مشتری برای شما کار آسونی میشه.

عزیز داداش سلام، من رضا نکوئی هستم مدیر و مدرس آموزشهای سایت صفر تا هزار کسب و کار و در این مقاله برای شما عزیزانی که در حال تبدیل ایده خودتون به کسب  وکار هستین میخوام از مزیت رقابتی در ایده های کسب و کار بگم.

چطوری چندین مزیت رقابتی ایده کسب و کار شما رو، به یک راه تولید درآمد و ثروت تبدیل میکنه نکته ای است که در این مقاله با هم بررسی میکنیم. اگر واقعا در حال تبدیل ایده خودت به کسب و کار هستی و مستقیم وارد این مقاله شدی، در جریان باش که آموزشهای مربوط به تبدیل ایده به کسب و کار از مقاله زیر شروع میشه از اونجا شروع کن.

ایده های کسب و کار

 

مزیت رقابتی در ایده های کسب و کاری یعنی چی :

وقتی از ایده برای راه اندازی یک کسب و کار جدید صحبت میکنیم باید بدونیم که فقط به صرف داشتن یک ایده عالی ما به موفقیت نمیرسیم و باید کاری کنیم که این ایده کسب و کاری ما از سایر ایده های مشابه آن برتر و بهتر باشه.

به این برتریها و بهتر بودن ها در مقایسه با سایر ایده های مشابه، مزیت رقابتی ایده کسب و کار شما گفته میشه.

خلاصه اینکه اگر میخوای ایده جذاب شما واقعا به موفقیت برسه باید به فکر ایجاد برتری نسبت به رقبا و ایده های مشابه باشی. مزیت رقابتی ایده های کسب و کار رو در قسمت های مختلف اون ایده میشه طراحی و پیاده سازی کرد، مثلا :

  • قیمت کمتر در محصول یا خدمتی که قراره ارائه کنی
  • خدمات بهتر به مشتریان اون ایده و کسب و کار
  • استفاده از فناوریهای نوین برای طراحی و اجرای اون ایده
  • و …..

وقتی چندین مزیت رقابتی در ایده خودت نسبت به سایر ایده های مشابه داشته باشی، انوقت :

  • سهم بیشتر از بازار اون محصول یا خدمات رو به دست خواهی آورد
  • مشتریان وفادارتری خواهین داشت
  • حتی با قیمت های بالاتر خدمات خودتون رو ارائه میکنین
  • و دیرتر رقبا به جایگاه شما خواهند رسید

 

نحوه ایجاد مزیت رقابتی برای ایده کسب  و کاری شما:

با بررسی و مطالعه موارد زیر میتونین مزیت های رقابتی ایده خودتون رو شناسایی و ایجاد کنین:

 

مخاطبین هدف ایده شما:

مخاطبین هدف ایده شما و کسب و کار آینده شما دقیقا چه کسانی هستن و این افراد چه نیاز و چه خواسته هایی از کسب و کار آینده شما دارن؟ با تمرکز روی برطرف کردن بهتر نیازهای مخاطبین میتونین مزیت های رقابتی خوبی ایجاد کنین.

 

رقبای ایده کسب و کاری شما:

رقبای ایده و کسب و کار آینده شما چه کسانی هستن و چطوری خدمات یا محصولات خودشون رو و با چه کیفیتی به مشتریان ارائه میکنن؟

اونها رو بررسی کنین و ببینین چطوری میتونین از اونها بهتر به مشتریان خودتون سرویس بدین.

 

نقاط قوت و ضعف ایده شما:

ایده شما چه برتری هایی نسبت به سایر موارد مشابه داره و چه ایرادات احتمالی در این ایده وجود داره که باید شناسایی و برطرف بشن؟

با بررسی و توجه به سه نکته فوق شما میتونین سرنخ هایی برای ایجاد برتری نسبت به سایر ایده های مشابه پیدا کنین.

چه کاری میتونین انجام بدین که رقبای شما توانایی اجرای اون رو ندارن؟ چطوری میتونین خدمات بهتری به مشتریان بدین تا رضایت بیشتری از مشتریان رو داشته باشین؟ چه نکته ای در ایده شما وجود داره که ایده شما رو نسبت به سایر ایده های مشابه منحصر به فرد میکنه؟

پاسخ به این سوالات هر کدام خودش یک مزیت رقابتی برای شما ایجاد میکنه .

 

مدل های مختلف مزیت رقابتی در ایده های کسب و کار:

انواع مزیت های رقابتی در ایده های مختلف کسب و کار رو میشه به چند مدل زیر تقسیم بندی کرد، روی هر کدام از اینها فکر کن و ببین چطوری میتونی در ایده کسب و کاری خودت اینها رو پیاده سازی کنی:

 

مزیت رقابتی بر مبنای مبلغ و قیمت:

در این روش طراح ایده زمانی که محصولات و یا خدمات خودش رو به بازار عرضه میکنه، مبلغ پایین تری از رقبا رو در نظر میگیره. در این روش با حفظ کیفیت کالا یا خدمات نسبت به رقبا و دریافت مبلغ پایین تر شانس جذب مشتری برای ایده شما و کسبوکار آینده شما بیشتر میشه.

 

مزیت رقابتی بر مبنای تمایز و برتری:

اگر یک برتری نسبت به رقبا داشته باشی که رقبا نتونن اون برتری رو در ایده و کسب و کار خودشون پیاده کنن، انوقت شما یک مزیت رقابتی بر مبنای تمایز ایجاد کردی. ببین در ایده شما چه کاری از دست شما ساخته است که رقبا نمیتونن اون کارو انجام بدن؟ این میشه مزیت رقباتی خفن شما که ایده و کسب و کار اینده شما رو از رقبا متمایز میکنه.

 

مزیت رقابتی بر مبنای تمرکز:

در این روش طراح ایده در کسب و کار آینده خودش فقط برای ارائه خدمات به گروه خاصی از مشتریان تمرکز میکنه و سعی میکنه با بهترین کیفیت خدمات، اون گروه رو در بالاترین سطح رضایت برای خودش حفظ کنه.

در این روش به جای ارائه خدمات به گروه وسیعی از مشتریان، بخش کوچکی از مشتریان رو انتخاب میکنیم و همه تمرکز خودمون رو روی ارائه عالی ترین خدمات به این گروه قرار میدیم.

 

چند نمونه از مزیت های رقابتی واقعی :

به عنوان مثال دیجی کالا با ایجاد شرایط محصولات بسیار متنوع و قیمت های پایین سعی در جذب سهم بسیار بیشتری از فروش انواع محصولات داره و واقعا هم در این زمینه تونسته به موفقیت های زیادی برسه.

هر چند در بعضی مواقع قیمت های دیجی کالا از بازار بیرون بیشتر است، اما همین که فروشنده های مختلف یک کالا میتونین اون کالا رو برای فروش عرضه کنن خود به خود قیمت ها رقابتی میشه و فروشندگان برای جذب مشتری بیشتر قیمت ها رو کاهش میدن و این میشه به نفع مشتری و مزیت رقابتی برای دیجی کالا.

محصولات اپل هم با طراحی زیبا و استفاده از فناوری های جدید سعی دارن این باور رو در مشتری ایجاد کنن که داشتن محصولات اپل نشانه ای از متفاوت بودن و کلاس کاری و این حرفاس. و همین باوری که در مشتریان ایجاد شده (متفاوت بودن با داشتن محصولات اپل) شده مزیت رقابتی برای این شرکت.

مردم سعی میکنن برای اینکه خاص به نظر برسن گوشی ایفون و سایر محصولات اپل رو داشته باشن و این احساس خاص شدن به راحتی با سایر محصولات مشابه به اونها دست نمیده و به این شکل سایر رقبای اپل، باید با این شرکت رقابت کنن تا این احساس رو در مشتری محصولات خودشون ایجاد کنن.

و نمونه ای دیگه اگر خاطرتون باشه در دهه ۷۰ موتور جستجوی اینترنتی که همه از اون استفاده میکردن یاهو بود !

بعد از اون گوگل با خدمات بسیار زیادی که برای مخاطبین خود به رایگان ایجاد کرد و کیفیت پاسخگویی که در جستجوها از خودش نشون داد و سال به سال اونو بهتر کرد برترین موتور جستجو جهان شد و مزیت رقابتی گوگل خدمات انلاین رایگان فراوان برای مخاطبین و ارتقا کیفیت پاسخگویی به سوالات کاربران بود.

و یا نرم افزار دیوار که حالا در کل ایران استفاده میشه در زمانی که اگهی های اینترنتی فقط از طریق مرورگر اینترنت در دسترس کاربران بود با ایجاد یک نرم افزار و اپلیکیشن دسترسی کاربران رو راحت کرد و بعد از اون با بهبود خدمات خودش کاری کرد که کم کم کل سهم بازار ایران رو گرفت.

 

استفاده از مزیت رقابتی در ایده کسب و کار:

بعد از اینکه طبق توضیحات این مقاله برتریهای ایده و کسب  وکار آینده خودتون رو نسبت به رقبا مشخص کردین، باید این برتریها رو به طور واضح و شفاف برای مخاطبین خودتون بیان کنین.

در تبلیغات ایده و تبلیغات کسب و کار خودتون به صراحتا این برتریها رو اعلام کنین و به مشتریان ثابت کنین که از رقبا بهتر هستین و پیوسته در حال طراحی و ایجاد برتری های بیشتر در ایده و کسب و کار خودتون باشین تا بتونین همیشه در بازار سهم بیشتری از فروش و درآمد رو داشته باشین.

فراموش نکنین تا زمانی که از رقبا برتر و بهتر هستین مشتریان به سمت شما خواهند آمد و به محض اینکه رقبا از شما جلو بزنن و برتریهای نسبت به شما ایجاد کنن و به مشتریان اطلاع رسانی کنن، آهسته آهسته مشتریان خودتون رو از دست میدین.

 

خوب دیگه عزیز داداش امیدوارم قشنگ دستت اومده باشه که چرا باید ایده شما نسبت به سایر برتر باشه و این برتری چطوری میتونه به اینده کسب و کار شما کمک کنه، سوالی داشتی کمی پایین تر در قسمت دیدگاه ها بپرس و اگر هم کسب و کاری داری و میخوای رشدش بدی از آموزشهای کاملا رایگان و قدم به قدم صفر تا هزار کسب و کار من استفاده کن.

این آموزشهای ویدئویی است از قبل از انتخاب شغل شروع میشه و تا موفقیت کامل در کسب و کار راهنمایی برای شما داره اونم کاملا ریگان !

برای دیدن این آموزشها روی دکمه نارنجی کمی پایین تر کلیک کن.

ارادت ، داداش رضا

رضا نکوئی

رضا نکوئی

مدیر و مدرس سایت صفر تا هزار کسب و کار ، از سال 1380 در کار طراحی ، تبلیغات و بازاریابی هستم ، از سال 1390 طراحی سایت و در کنارش تولید محتوا انجام میدم
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها