مشاوره کسب و کار کوچک
مشاوره کسب و کار کوچک یکی از ابزارها و روشهای مهم برای مدیران و صاحبان کسب و کارهای کوچکه که به این مدیران کمک میکنه تا استراتژی و نقشه راه مناسب برای رشد و توسعه کسب و کار خودشون رو پیدا کنن.
عزیز داداش سلام، من رضا نکوئی هستم مدیر و مدرس آموزشهای سایت صفر تا هزار کسب و کار . در این صفحه از آموزشهای رشد کسب و کار به بررسی جوانب مختلف مشاوره کسب و کارهای کوچک میپردازم و نکات کلیدی و مهمی رو برای رعایت در مشاوره کسب و کار خدمتتون عرض میکنم.
اگر میخوای خیلی سریع وقت مشاوره کسب و کار خودت رو رزرو کنی به صفحه زیر مراجعه کن.
و یا مستقیما از فرم زیر روز و ساعت مشاوره خودت رو تعیین کن.(البته بعد از خوندن توضیحات بالای این فرم)
مشاوره کسب و کار کوچک یعنی چی ؟
مشاوره کسب و کار کوچک به مراحل و اقداماتی گفته میشه که در اون مشاوران با تجربه در زمینه رشد کسب و کار، به صاحبان و مدیران کسب وکارهای کوچک کمک میکنن تا مشکلات کسب و کار خودشون رو شناسایی کنن، استراتژی کاربردی برای رشد کسب و کار طراحی کنن و به طور کلی عملکرد کسب و کار خودشون رو بهتر کنن به سمت رشد و پیشرفت حرکت کنن.
چرا مشاوره برای کسب و کارهای کوچک مهم است؟
همونطور که خدمتتون عرض کردم در مشاوره به کسب و کارهای کوچک فرصت های رشد و پیشرفت ایجاد میشه و از اونجایی که همه مدیران کسب و کارها به دنبال رشد و پیشرفت هستن، بنابراین اهمیت مشاوره گرفتن در کسب وکارهای کوچک به وضوح مشخه و موارد زیر رو میتونه برای مدیران کسب و کارهای کوچک به ارمغان بیاره:
شناسایی چالش ها و مشکلات کسب وکار:
اولین بخش پراهمیت در مشاوره به کسب و کارهای کوچک شناسایی چالش ها و مشکلات کسب و کار است. وقتی مدیر یک کسب و کار در ادامه رشد دچار سردرگمی شده، این مشاوره با یک فرد با تجربه است که میتونه اولین قدم مهم رو براش راحت کنه.
بنابراین رفع مشکلات و حل چالش ها میتونه اولین نتیجه مشاوره کسب وکار کوچک باشه.
تدوین استراتژی کوتاه مدت و بلند مدت:
دومبن بخش مهم در مشاوره گرفتن کسب و کار های کوچک از مشاوران با تجربه، دریافت و طراحی استراتژی کوتاه مدت و بلند مدته.
این مشاور کسب و کار کوچک است که میتونه نقشه راه رو برای شما طراحی کنه و به شما بگه که چه کارهایی باید انجام بدین تا کم کم رشد در کسب و کار رو تجربه کنین.
افزایش مشتری و درآمد بیشتر:
و سومین بخش پراهمیت در مشاوره گرفتن برای کسب و کار افزایش مشتری و بیشتر شدن درآمد است. این نتیجه شیرین و مورد پسند همه صاحبین کسب و کارها بعد از ترسیم مبدا و مقصد توسط مشاور کم کم محقق خواهد شد.
مراحل مشاوره کسب و کار کوچک:
اگر به عنوان صاحب یک کسب و کار تصمیم به مکالمه حرفه ای برای تحول در کسب و کارتون با یک مشاوره گرفتین، بهتر بدونین که در مشاوره های کسب و کاری مراحل زیر طی میشه تا تحول لازم در کسب و کار ودرآمد شما ایجاد بشه .
تحلیل وضعیت موجود:
اولین اقدام یک مشاور برای رشد کسب و کارهای کوچک، تحلیل وضعیت موجود کسب وکار است. دقیقا در چه شرایطی قرار دارین، چه نقاط ضعف و چه نقاط قوتی دارین، رقبای شما چه کسانی هستن و چگونه در بازار عمل کردن، مشتریان شما چه کسانی هستن و بهترین اونها رو چطوری باید جذب کرد و …
تدوین برنامه قدم به قدم و طراحی استراتژی:
در دومین قدم مشاور کسب و کار کوچک باید به شما پلن و برنامه قدم به قدم بده تا شما بدونین دقیقا چه کارهای کوچک و بزرگی رو باید انجام بدین.
اینکه دقیقا هر مرحله و هر قدمی که باید انجام بدین چی هست و چرا باید اون کار رو انجام بدین نکته بسیار مهمی است که در این نقطه باید برای شما روشن و شفاف بشه.
اجرا و پیاده سازی دستورالعمل ها:
در مرحله سوم شما به عنوان مدیر و صاحب کسب و کار باید مو به مو به نکات گفته شده مشاور کسب و کار عمل کنین، حتی نکاتی که دلیل اجرای اون رو متوجه نشدین!
اگر با دقت و وسواس به نکات گفته شده در مرحله دوم عمل کنین ضمانت رسیدن به نتیجه بهتر و سریعتر رو برای خودتون رقم زدین، بنابراین مشابه دستورات یک پزشک که بدون چون و چرا برای سلامتی خودتون اجرا میکنین در اینجا هم بدون چون و چرا عمل کنین و هر جا رو که متوجه نشدین میتونین دلیل اجرای اون مساله رو از مشاور خودتون سوال کنین.
رفع نواقص و اصلاح مسیر:
قطعا بعد از اجرای نقشه راه رشد کسبوکار کوچک، در مسیر رشد و پیشرفت باز هم نکات و مساله های کوچک و بزرگ پیش میاد و اینجا مجدد اهمیت مشاوره کسب و کار مشخص میشه. در اینجا هم مشاور کسب و کار به شما کمک میکنه تا مجدد مسیر رو اصلاح کنین و راحت تر و بهتر به نتیجه دلخواه برسین که اگر این مشاوره وجود نداشت قطعا مشابه بیابانی تاریک راه رو گم میکردین.
مزایای استفاده از مشاوره کسب و کار کوچک :
اگر توضیحات منو از ابتدای این صفحه به دقت خونده باشین، الان دیگه باید مزایا و خوبیهای استفاده از مشاوره برای کسب و کار کوچک خودتون رو بدونین، درست میگم؟
در زیر باز هم مهمترین نکات و مزیت ها رو بهتون یادآوری میکنم:
- افزایش بهره وری: مطمنا وقتی یک مشاور مسیر حرکت کسب و کار شما رو مشخص کنه بهره وری مجموعه و کسب و کار شما بیشتر خواهد شد، این نکته بسیار مشخص و روشن است مگر اینکه با یک مشاور کم تجربه صحبت کرده باشین.
- صرفه جویی در هزینه ها و مدیریت آن: وقتی اشتباهات شما کمتر بشه و مسیر صحیح تر رو پیش رو داشته باشین قطعا هزینه کمتری پرداخت میکنین و نتیجه بهتری میگیرین ،درسته؟
- افزایش مشتری و درآمد: بهترین و قطعی ترین ماحصل مشاوره برای رشد کسبوکار حتما همین افزایش مشتری و درآمد باید باشه در غیراین صورت اون مشاوره هزینه ای اشتباه بوده.
- یادگیری مسیرهای جدید رشد کسب و کار: وقتی با نقشه راه یک مشاور کسب و کار حرکت کنین ،یادگیری روشهای جدید جذب مشتری و افزایش درآمد هم قطعا یکی دیگه از دست اوردهای زیبای اون خواهد بود.
چالش های جدی در مشاوره برای کسب و کار های کوچک:
کسب و کارهای کوچک همیشه برای رسیدن به نتیجه مطلوب با چالش ها و مسائل جدید روبرو بودن، بعضی از چالش ها در اختیار صاحبین کسب و کار نیست و بعضی دیگه از این موارد با اینکه در دایره قدرت صاحبین کسب و کار است، اما واقعا چالش است و به راحتی از اون خارج نمیشن.
در ادامه بعضی از این موارد رو خدمتتون عرض میکنم، مثلا:
- مقاومت در برابر تغییر: یکی از بدترین چالش ها که در دایره قدرت مدیران کسب وکارهاست همین بحث مقاومت در برابر تغییرات جدید است. عزیز من یا مشاوره نگیر یا اگر به یک مشاور کسب وکار اعتماد کردی هر نکته کوچک و بزرگی که میگه بعد شنیدن دلایل اجرای اون، سریع اقدام کن.
- تجربه های غیر حرفه ای:نکته بسیار مهمه دیگه اینه که وقتی مثلا به فلان مدیر کسب و کار میگم باید فلان کار رو انجام بدی نه تنها مخالفت میکنه بلکه تجربه های غلط گذشته خودش رو ملاک قرار میده و فکر میکنه چون خودش قبلا انجام داده و نتیجه نگرفته الان هم نباید نتیجه بگیره. عزیز داداش اگر تصمیمات قبلی شما درست بود و همه چی گل و بلبل بود که الان نباید به مشاور نیاز میداشتی!
- منابع محدود:بعضی از وقت ها کارهایی لازمه برای رشد یک کسب و کار انجام بشه که مدیر کسب و کار بودجه و توان لازم برای اجرا اون کار رو نداره، مثلا ممکنه برای رشد وب سایت خودش نیاز به تبلیغات در سایر سایتهای خبری و امثال این داشته باشه و امکان و بودجه اون رو نداشته باشه.
- زمان بر بودن رسیدن به نتیجه مطلوب: من بارها این مثال رو زدم یک نیمرو ساده بخوای بپزی زمان میبره و بلافاصله مهیا نمیشه حالا دیگه رشد کسب و کار و مسائل پیچده اون بماند! اگر مشاوره میگیری بدون رسیدن به نتیجه زمانبره البته اگر از یک مشاوره درست مشاوره گرفته باشین و در مسیر صحیح در حال حرکت باشی، وگرنه هیچ وقت به مقصد نمیرسی.
انتخاب مشاور مناسب :
کسب وکار کوچک شما زمانی از مشاوره نتیجه مطلوب رو خواهد گرفت که به توصیه های یک مشاور با تجربه عمل کنی. بنابراین قبل از ورود به جلسه مشاوره حتما ابتدا از کیفیت و توانایی های مشاور خودتون مطلع باشین و با بررسی و رسیدن به اعتماد نسبت به مشاور، وارد جلسه مشاوره بشین.
اگر هر کسی غیر از من رو برای مشاوره انتخاب کردین حتما ابتدا از توانایی اون مطلع بشین و اگر خواستین منو به عنوان مشاور خودتون انتخاب کنین ابتدا با مطالعه آموزشهای قدم به قدم و فراوان داخل سایت، با توانایی ها و تخصص های من آشنا بشین و اگر هنوز یک جلسه مشاوره رایگان در سایت من فعال بود ابتدا از یک جلسه مشاوره رایگان من استفاده کنین.
بنابراین بعد از دیدن آموزشهای قدم به قدم و استفاده از یک جلسه مشاوره رایگان (در صورت موجود بودن در زمان مراجعه شما) انوقت با خیالی راحت و اسوده میتونین سرجلسه مشاوره با من حاضر بشین.
برای مشاهده آموزشهای قدم به قدم و کاملا رایگان رشد کسب و کار وارد صفحه زیر بشین.
آموزشهای قدم به قدم رشد کسبوکار
و برای استفاده از یک جلسه مشاوره رایگان (در صورت موجود بودن در زمان مراجعه شما) از طریق گفتگوی آنلاین سمت راست سایت با همکاران من در تماس باشین.
نتیجه گیری:
مشاوره کسب و کار کوچک میتونه ابزاری بسیار موثر برای صاحبان کسب و کارهای کوچک باشه که خواهان بهبود عملکرد و رشد کسب و کار خودشون هستن. شما میتونین با انتخاب مشاور مناسب و اجرای دستورالعمل های اون کسب وکار خودتون رو رشد بدین و مشتری و درآمد بیشتر رو تجربه کنین.
اگر سوالی براتون ایجاد شده میتونین پایین همین صفحه در قسمت دیدگاه ها مطرح کنین، خودم در اولین فرصت پاسخ میدم خدمتتون.
در صورت تمایل به مطالعه بیشتر درباره بحث مشاوره کسب و کار میتونین به لینک های زیر مراجعه کنین و از این آموزشها هم استفاده کنین:
ارادت، داداش رضا.