تولید محتوا چیست
سلااااام ، حالتون چطوره ؟ 🌺,🌹,🌷🌹من رضا نکوئی هستم، مدیر و مدرس آموزشهای صفر تا هزار کسب و کار . در این مقاله از آموزشهای مقدماتی تولید محتوا میخوام درباره تولید محتوا چیست برات توضیح بدم. اگر کسب و کاری برای خودت داری و میخوای در فضای آنلاین برای رشد کسب و کارت اقداماتی انجام بدی ، این مقاله رو حتما با دقت بخون.
قبل از اینکه برات توضیح بدم تولید محتوا دیگه چیه ، بهتره اول برات توضیح بدم محتوا چیه . بعد از اینکه محتوا رو بهتر و کاملتر درک کردی ، اونوقت از تولید محتوا هم برات صحبت میکنم ، موافقی ؟
محتوا چیست ؟
محتوا یعنی هر چیزی که درباره موضوعی اطلاعاتی به ما میده . مثلا همین مقاله ای که داری میخونی یک محتواست ، عکس هایی که در اینستاگرام میبینی محتواست ، ویدئوهایی که در سایتهای اشتراک ویدئو مثل یوتیوب و آپارات میبینی محتواست ، آموزشهای صوتی که گوش میکنی، محتواست ، تبلیغاتی که روی بیلبود هم میبینی یک نوع محتواست .
پس تا اینجا اوکی شد محتوا چیه ؟ اطلاعات مختلفی که از منابع مختلف درباره موضوعات مختلف میبینیم یا میشنویم و حتی لمس میکنیم، محتوا گفته میشه. مثلا خط بریل هم برای روشندلان استفاده میشه نوعی انتقال محتواست.
تولید محتوا چیست ؟
ممکنه با خودت بگی، عه! همه چی شد محتوا که ! منم که تا الان داخل پیج اینستاگرامم عکس و فیلم آپلود میکردم، داشتم محتوا تولید میکردم ؟ پس منم تولید کننده محتوا هستم ؟
پاسخ اینه: بله شما هم محتوا تولید میکردی و تولید کننده محتوا هستی ، اما مساله مهم اینجاست که هر گردی، گردو نیست !
اینجاست که معنی هدف از تولید محتوا و رسیدن به اون هدف و کارشناس تولید محتوا معنی پیدا میکنه . اگر همه تولید کننده محتوا هستن چه فرقی بین محتوای خوب و بد وجود داره و از کجا باید متوجه خوب و بد بودن محتوا بشیم ؟
دستهای پشت پرده سود کم کسب و کارها:
اگر کسب و کاری برای خودت داری، به احتمال زیاد این دستها پشت پرده کسب و کار شما هم هست و نمیزاره حداکثر سود رو از کسب و کار خودت داشته باشی.
میتونی مسبب این دستهای پشت پرده خودت هستی و خودت داری به خودت ضرر میزنی؟
احتمالا گیج شدی، اما موضوع کاملا درست و واقعی است ویدئو زیر رو ببین تا بهت بگم چطوری داری خودت به خودت ضرر میزنی.
هدف از تولید محتوا چیست ؟
از اونجایی که هدف سایت صفر تا هزار کسب و کار ، آموزش تولید محتوا برای کسب و کارهاست، بنابراین در این قسمت این مقاله، میخوام موضوع رو از این زاویه بررسی کنیم که هدف از تولید محتوا برای کسب و کارها چیه ؟
وقتی قرار باشه پشت هر محتوایی، هدفی نهفته باشه، اونوقت هر محتوایی ،محتوا نیست . دقیقا مشابه همین مثال خودمون که هر گردی، گردو نیست.
خوب هدف از تولید محتوا برای یک کسب و کار چی میتونه باشه ؟
مهمترین هدف تولید محتوا برای مشاغل و کسب و کارها جذب مشتری و افزایش درآمده، طبق این تعریف اگر محتوایی تولید بشه که به بیشتر شدن مشتریان و افزایش درآمد کمک نکنه، اون محتوا کارایی لازم رو نداره و به درد بخور نیست.
حالا به نظر شما بین محتوایی که خود شما تولید میکردی و محتوایی که یک کارشناس تولید محتوا تولید کنه ، فرقی وجود داره یا نه ؟
کارشناس تولید محتوا کیست ؟
خوب اگر تا اینجای این مقاله رو به دقت خونده باشی، الان دیگه اهمیت حضور کارشناس تولید محتوا رو درک کردی، چون قرار توسط آقا یا خانم کارشناس تولید محتوا، محتوایی تولید بشه که کسب و کار رو رونق بده، مشتریان رو جذب کنه و درآمد روافزایش بده، درسته ؟
کارشناس تولید محتوا همونطور که از اسم اون پیداست، کسی است که در تولید محتوا تخصص لازم رو داره و توانایی تولید محتوا رو کسب کرده و در تولید محتوا به یک کارشناس تبدیل شده.و طبق توضیحات قبل میتونه اهداف لازم از تولید محتوا رو محقق کنه.
بازی کردن با تفنگ و یک تیر به شرق و یک تیر به غرب زدن کار همه است ، اما نشون گیری درست و وسط خال زدن کار هر کسی نیست. تولید محتوا هم دقیقا همینه و کار کارشناس تولید محتوا هم، کاری است که کار هر کسی نیست.
خوب یک کارشناس تولید محتوا باید چه توانایی هایی داشته باشه؟
چشم بسته غیب بگم ؟! یک کارشناس تولید محتوا باید توانایی تولید محتوا حرفه ای رو داشته باشه. 😄 مگه نه؟
خوب فکر کنم الان دیگه وقتشه که بریم و برات تعریف کنیم محتوا، چه مدلهایی داره که این آقای کارشناس باید توانایی تولید حرفه ای اونها رو داشته باشه :
انواع محتوا :
همونطور که در پاراگراف اول این مقاله برات توضیح دادم ، مدلهای مختلف از محتوا داریم که مهمترین اونها عبارتند از :
- محتوای متنی
- محتوای صوتی
- محتوای تصویری
- محتوای ویدئویی
مهمترین مدلهای محتوا همین ۴ مدل هستن و البته مدلهای مختلف محتوا رو میشه خیلی بیشتر از این ۴ مدل تعریف کرد و بقیه موارد غیر این ۴ مدل به نوعی زیر مجموعه همین ۴ مدل اصلی محتوا هستن.
مثلا محتوای متنی کپشن های اینستاگرام و محتوای متنی مقالات وب سایت ها و محتوای متنی آگهی های تبلیغاتی روزنامه ها ،همه جزئی از انواع محتوای متنی هستن .
طبق توضیحات تا اینجا مقاله یک کارشناس تولید محتوا باید به تولید انواع محتوا تسلط لازم رو داشته باشه.
خوب حالا که با کارشناس تولید محتوا و انواع محتوا آشنا شدی، احتمالا الان این سوال توی ذهن مبارک شماست که خوب یک کارشناس تولید محتوا ، چطوری با تولید یک محتوای حرفه ای، کاری میکنه که مشتریان بیشتر بشن و درآمد یک کسب و کار افزایش پیدا کنه؟
اینجاست که بحث استراتژی محتوایی و بازاریابی محتوایی به میون میاد .
بازاریابی محتوایی چیست ؟
بازاریابی محتوایی به کلیه اقداماتی گفته میشه که یک کارشناس تولید محتوا برای جذب مشتریان و افزایش درآمد یک کسب و کار از طریق محتوا انجام میده، بنابراین میشه گفت فقط تولید یک محتوای حرفه ای و انتشار اون به جذب مشتریان و افزایش درآمد کمک ۱۰۰درصد نمیکنه و باید کلی اقدام دیگه، قبل از تولید محتوا و بعد از تولید محتوای حرفه ای انجام بشه، تا جذب مشتریان و رسیدن به اهداف موفقیت کسب و کار رو محقق کنه.
میبینم که داستان خیلی داره تخصصی میشه، مگه نه ؟🥰🥰
داستان بازاریابی با محتوا خیلی طولانی و پیچیده است، اما اگر بخوام بصورت خیلی خلاصه توضیح بدم برات، میشه مراحل زیر :
- تحقیقات بازار و بدست آوردن سلیقه مشتریان یا همون پرسونای مخاطب
- بررسی رقبا و بدست آوردن نقاط قوت و ضعف اونها
- ایجاد مزیت رقابتی که در مشتریان انگیزه لازم رو برای حرکت به سمت ما ایجاد کنه
- بررسی تاثیر گذار ترین روش انتخاب تولید محتوا
- تولید محتوای کارشناسی شده با رعایت همه جزئیات تخصصی اون
- انتشار و ترویج محتوا در مکانهایی که مشتریان بالقوه کسب و کار بیشتر حضور دارن
- تبلیغ برای محتوا و جلب توجه بیشتر
- بررسی نتایج بازاریابی محتوا و رفع ایرادات
- تکرار این مراحل برای رسیدن به بهترین و بالاترین نتیجه
- و…..
اینها چندین مرحله بازاریابی محتوایی بود که خیلی فشرده خدمتت عرض کردم، تا دید بازتری نسبت به بازاریابی محتوا و مراحل اون کسب کنی .
شغل تولید محتوا و درآمد آن:
تولید محتوا این قدر گسترده و تخصصی میتونه باشه که برای هر قسمت آن کارشناس مخصوص به خودش رو داشته باشه ، مثلا بعضی از فعالان این حوزه فقط در زمینه طراحی و تدوین استراتژی تولید محتوا فعالیت میکنن ، یعنی فقط نقشه راه تولید محتوا و استراتژی رسیدن به اهداف از طریق تولید محتوا رو برات ترسیم میکنن و در این زمینه بهت کمک میکنن.
برخی از فعالان تولید محتوا فقط در زمینه نوشتن محتوا متنی و تبلیغاتی و جذاب و تاثیر گذار فعالن و به نوعی نویسنده مطالب تبلیغاتی هستن، بعضی دیگه فقط در زمینه تولید محتوای تصویری و گرافیکی فعالن و اینفوگرافیک ها، طراحی های گرافیکی و تصویری روانجام میدن و برخی دیگه هم فقط در زمینه تولید محتوای ویدئویی و یا حتی تدوین و نهایی سازی فایل های محتوای ویدئویی فعالیت دارن.
بعضی دیگه هم ممکنه از همه بخش ها دستی بر آتش تولید محتوا داشته باشن و همه امورات رو بصورت موازی و همزمان برای مشتریان پیش ببرن.
درست مثل پزشکی و تخصص های مختلف اون میمونه که برخی از پزشکان در یک حوزه فقط کار میکنن و متخصص اون حوزه هستن و برخی از پزشکان دیگه دستی برآتش ابتدایی همه بیماریها دارن و به عنوان پزشک عمومی فعالیت میکنن، تولید محتوا و متخصصان اون هم چیزی شبیه این مثاله که خدمتت عرض کردم.
درآمد تولید کننده محتوا هم به خیلی از عوامل بستگی داره، به تخصص تولید کننده محتوا، به ارتباطاتی که داره، به میزان شهرتی که رسیده، به ارزشی که برای وقت خودش قائله، به میزانی که میتونه مشتریان رو قانع کنه تا بهش سفارش بدن و ….
بنابراین درآمد یک تولید کننده محتوا میتونه ماهیانه زیر ۵ میلیون تا بالای ۱۰۰ میلیون باشه، بستگی داره به این که کی باشه و چه توانایی داشته باشه و چطوری خودش رو معرفی کرده باشه و برای خودش مشتری جذب کرده باشه.
کشش بازار کار برای تولید محتوا :
هنوز بسیاری از کسب و کارها با اهمیت تولید محتوای حرفه ای آشنا نیستن، هنوز بسیاری از کسب و کارها از بازاریابی سنتی و اصرار به مشتری برای فروش کالا یا خدمات خودشون استفاده میکنن و این تغییر رویکرد کم کم در حال اتفاق افتادنه و روز به روز اهمیت تولید محتوای حرفه ای بیشتر و بیشتر میشه.
با این توضیح میخوام خدمتت عرض کنم اگر به حوزه کسب و کار تولید محتوا علاقه داری، این شغل جا برای پیشرفت بسیار داره و سال به سال جایگاه تولید کنندگان محتوا در جامعه، بالاتر میره و ارزش بیشتری پیدا میکنه، میدونی از کجا معلوم این حرف درسته ؟
از اونجایی که روشهای بازاریابی درحال تغییره و کسب و کارها و روشهای بازاریابی در حال آنلاین شدنه در کشور ما و بازاریابی آنلاین و کسب و کار آنلاین بدون تولید محتوا معنی نمیده.
بنابراین شغل تولید محتوا در حال رشد و بهتر شدن و موفقیت بیشتره، غیر اینه؟!
یادگیری تولید محتوا رو از کجا شروع کنیم:
ممکنه تا اینجای مقاله علاقه مند شده باشی تا تولید محتوا برای کسب و کارت رو به صورت جدی شروع کنی و حتی ممکنه بخوای به شغل تولید محتوا وارد بشی و ندونی حالا از کجا شروع کنی.
در هر دو صورت چه تصمیم برای وارد شدن به کسب و کار تولید محتوا داشته باشی و یا تصمیم برای شروع تولید محتوا مختص کسب و کار خودت بگیری، میتونی از آموزشهای رایگانی که در سایت صفر تا هزار کسب و کار قرار میگیره شروع کنی و ادامه مسیر بدی.
سایت صفر تا هزار کسب و کار همونطور که از اسم اون پیداست میخواد در زمینه آموزش تولید محتوای حرفه ای در خدمت شما باشه، بنابراین برای یادگیری اصول تولید محتوا، میتونی از آموزشهای رایگان همین سایت صفر تا هزار کسب و کار شروع کنی و همونطور که تا اینجای همین مقاله کلی چیز یادگرفتی ، قول بهت میدم با دنبال کردن آموزشهای رایگان صفر تا هزار کسب و کار ، کلی در تولید محتوای حرفه ای جلو بیفتی.
پس همین الان در سایت رایگان ثبت نام کن، تا آموزشهای مخصوص اعضا رو هم از دست ندی.
اهمیت تولید محتوای حرفه ای برای کسب و کارها:
بعد از کلی توضیح و تفسیر تا اینجای این مقاله ممکنه با خودت بگی ، نکویی چیکار به کار ما داری ، ولمون کن ! داریم کسب و کارمون رو پییش میبریم دیگه، مغازه ای داریم، دفتر و دستکی داریم و داریم کار میکنیم دیگه.
خدا هم روزی رو میرسونه، چه نیازی به این سوسول بازیها و تولید محتوا داریم؟ یا به قول اقای طاووسی فیلم طنز چنده ده سال پیش ممکنه بگی: نکویی ! دیجیتالم کجا بود؟😄😄 ولمون کن عمو، تولید محتوا میخوام چیکار.؟!
اگر همچین نظری داری باید برات از اهمیت تولید محتوا برای کسب کارها توضیح بدم، تا بدونی اهمیت تولید محتوای برای کسب و کارت چقدره !
ببین عزیز من، همونطور که تا اینجای این مقاله برات گفتم مهمترین هدف تولید محتوا جذب مشتری و افزایش درآمده، درسته ؟
اینم برات گفتم که روشهای بازاریابی تغییر کرده و در روشهایی جدید بازاریابی، تولید محتوا به جذب مشتری و افزایش درآمد کمک زیادی میکنه ، درسته؟ اینم تا اینجای مقاله برات توضیح دادم.
خوب حالا شاید لازم باشه یک مقایسه ای بین بازایابی سنتی و بازاریابی آنلاین که بیشتر از تولید محتوا استفاده میکنه برات داشته باشم، تا به اهمیت بسیار زیاد تولید محتوا برای موفقیت کسب و کار در حال حاضر و آینده پی ببری، موافقی ؟
میگم من دیگه دستم خسته شد بس تایپ کردم، تو هم حتما خسته شدی بس خوندی! مگه نه؟
پس بریم و این داستان تفاوت بازاریابی سنتی و بازاریابی آنلاین با تولید محتوا رو در یک ویدئو برات توضیح بدم ، بزن روی ویدئو زیر و با خوردن یک چایی آرامش بخش ، ادامه این مقاله جذاب رو در این ویدئو ببین . بزن بریم داخل ویدئو.
خوب این ویدئو رو دیدی ؟ با اهمیت تولید محتوا برای رشد کسب و کارت آشنا شدی ؟ خوب دیگه دست دست نکنی، همین الان داخل سایت صفر تا هزار کسب و کار رایگان ثبت نام کن تا از آموزشهای خاص اعضا هم بهره مند بشی.
همه کسب وکارها باید محتوا تولید کنن ؟
خوب حالا ممکنه باز با خودت بگی ، من فلان شغل رو دارم، برای شغل من تولید محتوا جواب نمیده و …..الی آخر . اگر این طوریه این بخش از مقاله رو هم به دقت بخون تا بیشتر از این ضرر نکنی دوست من !
اول اینکه بهت توصیه میکنم همین الان یک صفحه جدید در مرورگر اینترنت خودت باز کنی و درباره محصولات یا خدماتی که ارائه میکنی یک جستجو در گوگل انجام بدی، اگر دیدی سایتهای مختلف درباره کالا یا خدماتی که داری صحبت کردن، بدون که از غافله عقب موندی و تولید محتوا برای کسب و کار شما خیلی وقت پیش شروع شده و رقبا در حال استفاده از اون هستن.
اگر هم درباره محصولات یا خدمات شما هیچ اطلاعات مطلقی در اینترنت پیدا که نشد که بعید میدونم چنین کسب و کاری وجود داشته باشه که هیچ اطلاعاتی درباره اون کسب و کار در اینترنت پیدا نشه، بالفرض که چنین بود : بازهم باید تولید محتوا رو شروع کنی!!!، حالا دیگه چرا :
- چون قطعا رقبا و همکاران با فرض محال که تا حالا نیومدن وسط این گود به زودی خواهند اومد، پس تو الان شروع کن و پیشتاز باش.
- با تولید محتوا در فضای آنلاین، اعتبار کسب و کارت رو پیش مشتریان حال حاضرت در فضای آفلاین افزایش میدی.
- با تولید محتوا، پاسخ سوالات مشتریانت رو خیلی راحت تر میدی و اونها رو مثلا به سایتت ارجاع میدی و در روز به تعداد مشتری بیشتری رسیدگی میکنی.
- با تولید محتوا نیروهای فروش و پاسخگویی رو کم میکنی و از مشتریان حال حاضر میتونی بخوای در سایتت ثبت سفارش کنن و تخفیف بگیرن، این طوری با نیروی کمتر مشتری بیشتری رو جواب میدی.
- با تولید محتوا فقط با یک پیامک ساده به هزاران مشتری حال حاضرت اطلاع رسانی میکنی و اطلاعات کامل و لازم درباره محصول جدید رو از طریق سایت یا شبکه اجتماعی خودت به اونها میدی و ….
خوب بازم بگم یا کافیه ؟ پس ببین از زیر این مساله نمیتونی شونه خالی کنی و در هر صورت اگر به موفقیت بیشتر کسب و کارت فکر میکنی، تولید محتوا یکی از الزامات کسب و کارته از این به بعد، چونه نزن !
ابزارهای تولید محتوا :
خوب ممکنه با خودت بگی ، نکویی من رو قانع کردی بیام و تولید محتوا برای کسب و کارم رو شروع کنم ، حالا بگو ببینم چه ابزار و وسایلی باید برای تولید محتوا داشتم، اگر همچین سوالی واقعا در ذهنت نقش بسته، برو بریم برای ادامه مقاله.
اگر قرار باشه از ابزار تولید محتوا صحبت کنیم و از این زاویه به قضیه تولید محتوا نگاه کنیم، تولید محتوا به دو بخش مهم تقسیم میشه :
- تولید محتوای موبایلی
- تولید محتوای کامپیوتری
یعنی چی ؟ یعنی ابزارهای تولید محتوا به دو بخش ابزارهای تولید محتوا با موبایل و ابزارهای تولید محتوا با کامپیوتر تقسیم میشن . خوب به نظرت تولید محتوا با موبایلت بهتر و راحت تره ، یا تولید محتوا با کامپیوتر ؟
جواب این سوال به شما و کسب وکارت بستگی داره، اگر یک کسب و کار کوچک داری و با موبایل راحت تری و احیانا کامپیتور هم در دسترس نداری، موبایل گزینه بدی نیست.
نرم افزارهای زیادی برای موبایل تهیه شده که میتونه در کار تولید محتوای موبایلی حسابی به کمکت بیاد و مثل یک حرفه ای با موبایلت محتوای رشد کسب و کارت رو تولید کنی. قدرت نرم افزارهای موبایلی برای تولید محتوا اکنون در سطح بسیار خوب و قابل قبولیه.
واگر همیشه کامپیوتر در دسترس داری مثل من و با کامپیوتر هم راحت تر هستی، یا اگر میخوای محتوای خیلی سنگین و خفنی تولید کنی که شاید با نرم افزارهای موبایلی نشه ایجاد کرد، خوب اینجا تولید محتوا با کامپیوتر گزینه بهتری است.
بنابراین طبق این توضیح همه چی برمیگرده به شما، کسب و کارت و راحتی شما که با کدوم راحت تر هستی.
ابزارهای تولید محتوا با کامپیوتر:
خوب اگر تصمیم به تولید محتوا با کامپیوتر گرفتی، یک کامپیوتر با قطعات و سرعت قابل قبول که آخرین ورژنهای فتوشاپ، پریمیر و امثال اینها رو به خوبی اجرا کنه مورد نیازت هست، بعلاوه :
- کامپیوتر قابل قبول با توانایی اجرای خوب نرم افزار های لازم
- دوربین با کیفیت قابل قبول برای عکسبرداری و فیلمبرداری و یا موبایل با دوربین مناسب
- پرده سبز
- محلی برای عکسبرداری و فیلمبرداری از محصولات یا توضیح خدمات
- نرم افزارهای تولید محتوای کامپیتوری، مثل فتوشاپ برای ویرایش عکس ها، پریمیر برای ویرایش ویدئوها و ایدیشن برای ویرایش فایلهای صوتی
- اینترنت برای اتصال به کامپیوتر و استفاده از سایتهای دریافت عکس و آیکون و ….
ابزارهای تولید محتوا با موبایل :
اگرهم تصمیمت بر این شد که از موبایل برای تولید محتوا استفاده کنی به ابزارهایی مشابه تولید محتوا با کامپیوتر نیاز داری موارد همچون :
- یک گوشی موبایل تقریبا مدل بالا که با حدود ۷-۸-۱۰ تومان یک گوشی اندروید مناسب در حال حاضر برای تولید محتوا میشه تهیه کرد.
- پرده سبز
- محلی برای عکسبرداری و فیلمبرداری
- نرم افزارهای تولید محتوای موبایلی، مثل پیکس آرت برای ویرایش حرفه ای عکس با موبایل، کاین مستر برای ویرایش حرفه ای ویدئو با موبایل و نرم افزار موزیک ایدیتور برای ویرایش فایل های صوتی با موبایل
- اینترنت هم که جز جدایی ناپذیر برای موبایله که در تولید محتوا هم حتما نیازه
خوب همه تجهیزات و وسایلی که برای تولید محتوا با کامپیوتر و موبایل لازم داری همین هاست.
پرده سبز چیست ؟
از بین ابزارهای فوق شاید منظور از پرده سبز رو متوجه نشده باشی که اینجا یک توضیح مفید و مختصر برات میدم. کاربرد پرده سبز اینه که پست سوژه موقع فیلمبرداری یا عکسبرداری قرار میگیره و بعدا با نرم افزار های ویرایش عکس یا فیلم میشه به راحتی پشت زمینه این سوژه رو از خود سوژه جدا کرد و هر تصویر یا ویدئویی رو در پشت زمینه سوژه قرار داد . متوجه شدی؟
پشت سوژه یک پرده سبز یکدست میزاریم، عکس یا فیلم رو میگیریم، بعد با نرم افزار زمینه سبز راحت جدا میشه و هر زمینه ای که دلمون بخواد به جای تصویر پشت زمینه میزاریم، اوکی ؟
چرا پرده سبز ؟
حالا ممکنه از خودت بپرسی خوب چرا سبز ؟ مهمترین دلیلی که داره اینه که پوست بدن انسان مثل صورت و … بیشترین اختلاف رو با رنگ سبز داره و بعدا به راحتی میشه زمینه رو جدا کرد بدون اینکه مثلا چهره شما در فیلمبرداری انجام شده خراب بشه.
ویدئویی که بالاتر در همین صفحه مشاهده کردی رو من با پرده سبز ضبط کردم، بعدش زمینه پشت سرم رو که سبز بود حذف کردم و اون زمینه ای که داخل ویدئو دیدی رو پشت سر خودم گذاشتم.😉
مهمترین ابزار تولید محتوای موبایلی و کامپیوتری:
خوب به نظر شما مهمترین ابزار تولید محتوای موبایلی یا کامپیوتری چیه که در گزینه های بالا نگفتم ؟
مهترین ابزار تولید محتوا، خلاقیت است. ممکنه شما یک گوشی ضعیف تر یا یک کامپیوتر قدیمی تر داشته باشی، اما اینها جلوی تولید محتوای شما رو نمیگیره. اما اگر خلاقیت شما در حد صفر باشه، بهترین تجهیزات و ابزارهای تولید محتوا هم نمیتونن موفقیت شما رو تضمین کنن.
برای افزایش خلاقیت خودتون در تولید محتوا بهت توصیه میکنم، زیاد ببین ! اره درست خوندی محتواهای زیادی رو مشاهده کن و از خلاقیت های به کار برده شده در اونها اطلاع پیدا کن.
وقتی ذهن خودت رو سرشار از خلاقیت هایی کردی که در محتواهای دیگران دیدی، کم کم چشمه خلاقیت خودت به جوشش میاد و از اون به بعد میتونی محتواهایی تولید کنی که هیچ جا دیده نشده، کپی نکردی، عالی هستن و هر کسی که میبینه، بهت آفرین میگه .
گوگل خان ،شبکه های اجتماعی و تولید محتوا :
اگر از یک زاویه دیگه به تولید محتوا نگاه کنیم، تولید محتوا برای کسب و کار آنلاین به دو بخش مهم زیر تقسیم میشه، این دو بخش عبارتند از:
- تولید محتوای برای وب سایت های اینترنتی
- تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی
یک بار دیگه یاداوری میکنم که هدف ما از تولید محتوا برای کسب و کارمون، جذب مشتریان جدید، حفظ مشتریان فعلی، افزایش فروش و درآمده . بنابراین و با توجه به این توضیح مهم، ما باید کاری کنیم که محتوای تولید شده ما بیشتر در فضای آنلاین دیده بشه.
تولید محتوا برای وب سایتهای اینترنتی:
اگر بخوایم محتوای ما در وبسایت ما بیشتر دیده بشه، باید دست به دامن گوگل خان بشیم و طبق اصول و قواعدی که حضرت والا (گوگل خان) امر فرمودن محتوا رو تولید کنیم.
وقتی ما میایم و وب سایت و محتوای خودمون رو برای گوگل بهینه میکنیم، به این کار SEO یا سئو و یا بهینه سازی سایت و محتوا برای گوگل گفته میشه. یعنی ما میایم و اقداماتی که گوگل گفته رو، روی سایت و محتوای خودمون انجام میدیم، تا محتوای ما از طریق گوگل به مخاطب های بیشتری نمایش داده بشه و این طوری مشتری بیشتری جذب کنیم.
بنابراین در بخش تولید محتوا برای وب سایت، مبحثی داریم به اسم سئو محتوا !
یعنی محتوا رو طوری تولید میکنیم که مورد پسند گوگل و سایر موتورهای جستجو باشه تا نتیجه بیشتری از تولید محتوا بگیریم. خوب چطوری محتوا رو برای گوگل سئو کنیم ؟ این دیگه داستان خیلی مفصلی داره که در بخش ویژه ای که برای سئو محتوا در نظر خواهم گرفت، بصورت کامل برات توضیح میدم.فقط یادت نشه آموزشهای رایگان صفر تا هزار کسب و کار رو دنبال کنی.
فقط همین قدر در جریان باشید که سئو محتوا صدها برابر به موفقیت محتوای شما در فضای آنلاین کمک میکنه، بنابراین فراموش نکنین که سئو محتوا رو جدی بگیرین.
و اما تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی :
یکی از راه های بسیار عالی برای ترویج و تکثیر محتوای تولید شده برای رونق کسب و کار ما، استفاده از شبکه های اجتماعی است. با ترویج محتوای جذاب مشتری جذب کن خودمون در شبکه های اجتماعی مختلف، کاری میکنیم که محتوا ما بیشتر در دسترس مخاطبین بالقوه قرار بگیره و این یعنی جذب مشتری افراد و افزایش درآمد.
از مهمترین شبکه های اجتماعی حال حاضر که باید حتما در اونها اکانتی برای کسب و کار خودتون ایجاد کنین و محتوای خودتون رو در اونها بازنشر بدین میشه به موارد زیر اشاره کرد:
- فیسبوک (Facebook)
- یوتیوب (Youtube)
- اینستاگرام (Instagram)
- توئیتر (Twitter)
- رِدیت (Reddit)
- واین (Vine)
- پینترست (Pinterest)
- تامبلر (Tumblr)
- فلیکر (Flickr)
- لینکدین (Linkedin)
- و …..
خصوصیات محتوای با کیفیت :
از کجا بدونیم محتوایی که تولید کردیم، یک محتوای با کیفیته؟ کافیه محتوای خودت رو با ملاک های زیر مقایسه کنی و ببینی چه مقدار از نکات مهم گفته شده زیر در محتوای شما رعایت شده، وحتی بهت توصیه میکنم ابتدا این نکات رو مد نظر قرار بده و سپس محتوای بعدی رو تولید کن، تا محتوای ارائه شده شما از کیفیت بالاتری برخوردار باشه.
در ادامه خصوصیات یک محتوای با کیفیت رو با هم مرور میکنیم .
پاسخ به نیاز کاربر :
قرار نیست با محتوا رو به زور به خورد مخاطب بدیم، بلکه قراره مخاطب با جستجو یک نیاز به محتوای ما برسه، خوب حالا اگر محتوای ما پاسخ مناسبی به نیاز کاربر نباشه به چه دردی میخوره؟
هدف از تولید محتوا برای تولید کننده مشخص باشه:
هر محتوایی میتونه یک هدفی داشته باشه ،مثلا ممکنه محتوایی تولید کنین تا برند کسب و کار خودتون رو بیشتر به نمایش بزارین، یا شاید محتوایی تولید کنین که هدفش فقط افزایش فروش در یک تاریخ خاص باشه و یا …
بنابراین اگر شما به عنوان تولید کننده محتوا ندونی به چه دلیل مهمی این محتوا رو تولید کردی، انتظار داری چه دست آوردی از این محتوا داشته باشی؟
طبق اصول و قواعد تولید شده باشه :
اگر تا همین جای این مقاله رو به دقت خونده باشی، قطعا متوجه شدی که تولید محتوا اصولی یک کار حرفه ای و تخصصی است، بنابراین اگر بخوایم یک محتوای با کیفیت تولید کنیم، قطعا یکی از اولین کارهایی که باید انجام بدیم اینه که اصول و قواعد تولید محتوا رو یادبگیریم و طبق این اصول و قواعد محتوا تولید کنیم.
حرف اضافه نزنه وحوصله مخاطب رو مد نظر داشته باشه:
حرف اضافه در محتواهای گوناگون یکی از نکاتی که به شدت خود منو اذیت کرده، بارها شده برای خونده یک مطالب آموزشی که نیاز داشتم به یک وبسایت مراجعه کردم و دیدم بعد ارائه کلی مطالب اضافه و حوصله سربر، میرن سر اصل مطلب .
بنابراین اگر میخوای در دراز مدت مخاطب تو بگه این یکی دیگست و با بقیه فرق داره، این نکته مهم رو رعایت کردم، منم خیلی سعی کردم در این مقاله حرف اضافه نزنم، نظر توچیه؟ لطفا در قسمت دیدگاه ها کمی پایین تر نظرت رو برام بفرست، ممنونم ازت دوست من 🥀🌺🌷.
کوتاه، مفید و مختصر باشه:
دیگه زمان تولید محتوای بلند و بی ارزش گذشته، دیگه زمانی که مردم حجم صفحات کتاب براشون ملاک بود تمام شده، الان همه دنبال یک راه حل سریع و بی دردسر هستن. بنابراین تا جایی که میتونی کوتاه و مفید پاسخ نیاز کاربر رو بده.
برتری کالا یا خدمات معرفی شده رو مطرح کنه:
یکی از نکاتی که در هر محتوای کسب و کار شما باید مد نظر قرار بگیره و در محتوا لحاظ بشه، اینه که به مخاطب اثبات کنه چرا باید به شما مراجعه کنه، چرا باید از شما خرید کنن ؟ چرا باید به شما سفارش بدن؟
اگر پاسخ این سوال رو در محتوایی که تولید میکنی با اعلام برتری های خودتون نسبت به رقبا مطرح نکنی جذب مشتری و حجم فروش شما به بالاترین سطح خودش نخواهد رسید.
کال تو اکشن یا دعوت به اقدام داشته باشه:
کال تو اکشن یا دعوت به اقدام یعنی در هر محتوایی از مخاطب بخوای بعد دیدن محتوای شما یک اقدامی در جهت خواسته های شما انجام بده، مثلا میتونی در محتوایی که برای معرفی محصول خودت تولید کردی از مخاطب بخوای برای دریافت کد تخفیف خرید این محصول عدد ۱ رو به سامانه پیامک شما ارسال کنه.
به این ترتیب اطلاعات تماس مخاطب رو بدست میاری و میتونی اقدامات بعدی بازاریابی رو، روی این مشتریان انجام بدی.
این ۷ نکته از نکات مهمی بود که سعی کن همیشه در تولید محتوای خودت بهشون توجه کنی و اونها رو رعایت کنی.
ادامه این مقاله بزودی ……